Kaipaako isännöitsijä-tehtävänimike uudistusta

Aamulehti on käynnistänyt keskustelun tehtävänimikkeiden sukupuolineutraalisuudesta.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/varussotilas-baarikko-ja-lahijohtaja-nain-aamulehden-lukijat-korvaisivat-sukupuolittuneet-tittelit-200402188/

Isännöitsijä on Asunto-osakeyhtiölain mukainen nimike, joka kaipaisi Aamulehden mukaan muuttamista sukupuolineutraalimmaksi.

Yhtiöoikeudellisesti isännöitsijä vastaa lähinnä osakeyhtiön toimitusjohtajaa. Lainmukaiset isännöitsijän tehtävät on määritelty seuraavasti: ”Isännöitsijä huolehtii kiinteistön ja rakennusten pidosta ja hoitaa yhtiön muuta päivittäistä hallintoa hallituksen antamien oh…jeiden ja määräysten mukaisesti. Isännöitsijä vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty. Isännöitsijän on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävien hoitamiseksi.”

Olisi kiinnostavaa tietää millä nimikkeellä osakkaat, asukkaat ja taloyhtiöiden hallituksen jäsenet haluaisivat isännöitsijää kutsua. Halutaanko esimerkiksi osakkaiden varojen hoitaminen antaa kiinteistönhoitajan vastuulle?