Isännöitsijän vaihtaminen voi tulla taloyhtiössä ajankohtaiseksi monista eri syistä. Useimmiten taustalla on halu saada juuri oman taloyhtiön tarpeisiin sopivaa palvelua ja säästää isännöinnin kustannuksissa. Vastoin yleistä luuloa isännöitsijän vaihtamisen ei tarvitse olla taloyhtiölle suuri urakka – kun uusi isännöitsijä panostaa kunnolla uuden asiakassuhteen alkuun, pääsee taloyhtiön hallitus vähällä.
Kun isännöitsijän vaihto tulee ajankohtaiseksi, on taloyhtiön hallituksessa syytä pohtia yhdessä, mitä uudelta isännöitsijältä toivotaan, ja ottaa nämä aiheet puheeksi uusien isännöitsijäkandidaattien kesken. Tyypillisesti hallituksen jäsenten keskuudesta nousee toive siitä, että isännöitsijä pitää kiinni sovituista aikatauluista ja työskentelee suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti.
Myös selkeää viestintää ja nopeaa asiakaspalvelua arvostetaan. On tärkeää, että jokainen asukas voi ottaa isännöitsijään yhteyttä hänelle sopivalla tavalla – oli se sitten sähköposti, puhelinsoitto tai tekstiviesti. Isännöitsijän tekninen asiantuntemus nousee valintakriteeriksi usein etenkin sellaisissa taloyhtiöissä, joissa on odotettavissa remontteja ja pienempiä korjaustöitä.
Me olemme tehneet kaikkemme, jotta isännöitsijän vaihto sujuu taloyhtiölle vaivattomasti ja nopeasti. Kun taloyhtiön asukkaat kiinnostuvat isännöitsijän vaihtamisesta, tarjouspyynnön lähettäminen meille käy helposti verkossa. Ja kun taloyhtiön hallitus on hyväksynyt tarjouksen, otamme taloyhtiön asioiden hoidon nopeasti vastuullemme ja varmistamme, että taloyhtiön talous ja muut asiat saadaan pian sujumaan kuten pitääkin.
Nimeämme taloyhtiölle oman isännöitsijän, joka sopii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kanssa isännöitsijän valtuuksien siirtämisestä vanhalta isännöitsijältä uudelle. Käymme samalla läpi taloyhtiön taloudellisen tilanteen, korjaustarpeet ja muut taloyhtiön tulevaisuuteen vaikuttavat seikat. Perehdymme taloyhtiön pöytäkirjoihin, sopimuksiin ja tilinpäätöksiin.
Isännöitsijän vaihdossa taloyhtiön hallituksen vastuulle jäävät uuden isännöitsijän valinnan lisäksi lähinnä vanhan isännöitsijän irtisanominen ja valtuuksien siirtäminen uudelle isännöitsijälle. Lisäksi hallituksen on varmistettava, että vanha isännöitsijä luovuttaa uudelle isännöitsijälle kaikki taloyhtiön hoitoon tarvittavat tiedot ja asiakirjat. Sen suurempaa työtä isännöitsijän vaihdosta ei taloyhtiön hallitukselle aiheudu.