Haluatko maksaa lainaosuutesi?

Maksatko rahoitusvastiketta/pääomavastiketta? Haluaisitko maksaa pois huoneistokohtaisen lainaosuutesi? Lainaosuudet voi maksaa 2 kertaa vuodessa, kesäkuussa ja joulukuussa.

Huoneistokohtaisen lainaosuuden maksu onnistuu parhaiten ja edullisimmin silloin, kun lainaosuuden poismaksu kohdistetaan samaan hetkeen, jolloin taloyhtiö maksaa lainan lyhennyksen ja koron. Kun lainaosuus maksetaan samaan aikaan taloyhtiön lainanlyhennyksen kanssa, pankin palkkiosta ei tule kuluja yksittäiselle osakkaalle. Olemme muutamia poikkeuksia (esim. korkotukilainat) lukuunottamatta sopineet pankkien kanssa koron ja lyhennyksen maksun tapahtuvan 30.6. ja 31.12. Tämä helpottaa laskentaa ja pienentää kuluja.

Pankit peritävät taloyhtiöltä lainan ylimääräisestä lyhennyksestä palvelumaksuja. Taloyhtiö perii pankin kustannuksen lainosuuden poismaksavalta osakkaalta. Selvitä ja varmista ennakkoon lainaosuuden poismaksusta syntyvät kulut, sillä kaikilla pankeilla tuntuu olevan erilainen hinnoittelukäytäntö.

Jos lainaosuus ei ole sinulla tiedossasi ole yhteydessä toimistoomme asiakaspalvelu@iisoy.fi tai (03) 33900100 ja ilmoita viimeistään marraskuun loppuun mennessä, mikäli haluat maksaa lainaosuuden pois.

Lisätiedot

Leena Kolehmainen

leena.kolehmainen@iisoy.fi

(03) 33900102