Asunto Oy Tampereen Järvensivun Kuikka

Taloyhtiön asioita hoitavat nyt ammattilaiset

– Taloyhtiöllämme ei ole erityisiä palvelutarpeita, mutta sellaisia voi syntyä yllättäen, As Oy Tampereen Järvensivun Kuikan hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskinen sanoo.

– Näin kävi jonkin aika sitten, kun talossamme tapahtui murto.  Isännöinti hoiti asiat kuntoon ja korjaukset nopeasti. Hallinnollinen ja tekninen isännöinti pelasivat hyvin yhteen.

Koskinen kertoo asuneensa aiemmin taloyhtiössä, jossa ei ollut ammatti-isännöitsijää, vaan osakkaat hoitivat yhtiötä omin neuvoin. Se työllisti ja välillä vaivasi huoli, oliko kaikki asiat osattu ottaa huomioon.

 

– Enää en halua käyttää energiaa ja omaa aikaani ihan pieniin asioihin. Isännöinti Ilkka Saarisella on kattavasti ammattilaisia, joille voimme uskoa tehtävien hoidon. Isännöinti hoiti esimerkiksi vakuutustemme vertailun meklarin avulla ja hallituksen tehtäväksi jäi vain sopivimman tarjouksen valinta.

Tampereen yliopistossa vakuutustieteen professorina työskentelevä Koskinen kuuluu Ilkka Saarisen perustamaan, asiakaspalvelua kehittävään neuvottelukuntaan.

– Haluan tuoda työskentelyyn omaa ja taloyhtiömme asiakaskokemusta, toisaalta annan sille riskienhallinnan ja vakuuttamisen asiantuntemusta. Ryhmän keskusteleva ote tuntuu hyvältä. Uskon, että tämä on yritykselle hyödyllinen tapa kuunnella asiakkaitaan ja sidosryhmiään, Koskinen sanoo.

Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva, Tampere

Yhteisenä nimittäjänä asiakastyytyväisyys

Isännöinti Ilkka Saarinen Oy vastaa Keskinäisen Vakuutusyhtiö Turvan kaikkien asuin- ja liikekiinteistöjen isännöinnistä Tampereella. Päätös isännöinnin keskittämisestä tehtiin vuosia sitten.

– Kiinteistönhoito ei ole Turvan ydinliiketoimintaa, ja siksi annoimme sen luotettavan kumppanimme käsiin. Päätöstä ohjasi tyytyväisyys Saarisen isännöintitoimiston osaamiseen ja toimintatapaan. Isännöinnin keskittäminen sujuvoittaa myös omaa työtäni, sillä olemme antaneet isännöitsijälle laajat valtuudet toimia tehtävässään. Mielestäni hallituksen ei kuulu ohjata liikaa ammattilaisen käytännön työskentelyä.

‒ Saarinen vie itsenäisesti läpi esimerkiksi korjaushankkeet, ja tähän remonttien keskitettyyn hallinnointiin olemme olleet erityisen tyytyväisiä, taloudesta vastaava johtaja Timo Laukas kertoo.

Ilkka Saarinen itse toimii Turvan kiinteistöjen nimettynä isännöitsijänä.

– Kasvollinen, ihmisläheinen toimintatapa miellyttää. Arvostamme myös sitä, että Saarinen painottaa omassa liiketoiminnassaan asiakastyytyväisyyttä. Myös Turvassa hyvä asiakaspalvelu on keskeinen arvo. Siitä osoituksena Turva on sijoittunut viime vuosina toistuvasti ykköseksi vakuutusalan asiakastyytyväisyystutkimuksissa.

‒ Monet Turvan asiakkaista asioivat myös Ilkka Saarisen kanssa. Siksi on tärkeää, että hyvän asiakaspalvelun periaate ohjaa molempien toimintaa, Timo Laukas sanoo.

Kiinteistö-Oy Satakunnankatu 19-21

Tekstiilitalossa arvostetaan talotekniikan hyvää hallintaa

Tekstiiliteollisuuden rakennuttama ja aiemmin omistama talo Satakunnankatu 19–21:ssä henkii Tampereen teollista historiaa. Vuonna 1958 valmistunut kiinteistö seisoo vastapäätä Finlaysonia edelleen ryhdikkäänä ja hyväkuntoisena.

Tekstiilitalon isännöinti on ollut Isännöinti Ilkka Saarinen Oy:llä vuodesta 2004 lähtien.

– Tekninen toimintavarmuus ja häiriöttömyys ovat meille erittäin tärkeä asia, sillä liikesiivessä toimii muun muassa kaksi hammaslääkärin vastaanottoyksikköä, kertoo Kiinteistö-Oy Satakunnankatu 19‒21:n hallituksen puheenjohtaja, varatuomari Orvo Laine.

Tarjoajien tekniseen pätevyyteen suunnattiin huomiota jo isännöintitoimistoja kilpailutettaessa.

Hallituksella oli ennakkotietoa Saarisen tavasta toimia. Maine oli hyvä, ja koska katsoimme kokonaisuutta, sillä oli erityistä painoarvoa valintapäätöstä tehtäessä.

– Talotekniikan hallinnan lisäksi arvostamme materiaali- ja rakennusteknistä asiantuntemusta. Tässäkin Saarisen isännöintitoimisto täyttää vaatimuksemme. Vastuuisännöitsijänä hänen toimistonsa hoitaa ammattimaisesti myös talon talous- ja hallintotehtävät, sopimukset ja erilaiset juoksevat asiat niin kaupungin kuin eri palveluntuottajienkin kanssa, Orvo Laine summaa.

Ateljeetalo Oy

Ammattitaitoon voi luottaa

Tampereen Hälläpyöränkadulla sijaitsee erikoinen asunto-osakeyhtiö, Ateljeetalo Oy. Se on pelkästään kuvataiteilijoille tarkoitettu asuin- ja työskentelykiinteistö, jonka omistavat Tampereen taiteilijaseura ry ja Tampereen kaupunki.

Taitelijatalossa asuu värikäs yhteisö, joten talon asioista huolehtivalla pitää olla hallituksen puheenjohtajan, kuvataiteilija Ilkka Väätinmukaan iso sydän ja avara mieli.

– Tämä ei ole mikään vuokrakasarmi, taiteilijaseuran jäseninä olemme myös talon omistajia. Meillä on omia käytäntöjä, ja Ilkka Saarinen kunnioittaa niitä. Mikään koukero henkilö ei tässä pärjää, selkeä pitää olla, ja ammattilainen.

Arkkitehtien Olavi Suvitien ja Taito Uusitalon suunnittelemaa, vuonna 1961 valmistunutta taloa remontoidaan säännöllisesti.

– Olipa kyse isosta, arkkitehtisuunnittelua vaativasta saneerauksesta tai yksinkertaisesta pintaremontista, Ilkka toimii aina ammattimaisen ryhdikkäästi. Asioista on mustaa valkoisella, aikataulut sovitaan ja urakoitsijan vastuut määritellään. Väätti sanoo arvostavansa suuresti Saarisen kykyä löytää tehtäviin luotettavia ammattilaisia.

– Jos jokin asia tehdään kerran 30 vuodessa, on se syytä tehdä kunnolla. Hyvien tyyppien löytäminen voi olla maallikolle vaikeaa. Niinpä kun Ilkka suosittelee jotakuta, luotan täysin hänen sanaansa.

Keuruun osuuspankki

Isännöitsijä seuraa aikaansa

Keuruun Osuuspankilla on Tampereella huomattava kiinteistöomaisuus liikehuoneistoissa. Melkein kaikissa kohteissa isännöinti on luotettu Isännöinti Ilkka Saarinen Oy:lle.

Isännöitsijä Ilkka Saariseen Keuruun Osuuspankin toimitusjohtaja Markku Ristiniemi tutustui pankin tultua ostoksille Tampereelle. Saarinen isännöi pankin ostamaa kohdetta, ja hänen ammattimainen otteensa vakuutti.

Kiinteistöyhtiöiden hallituksissa suosittelin aina Saarista, kun tuli tarve vaihtaa isännöitsijää. Sanoin rehellisesti, että täydellisesti en voi taata, mutta itse olen ollut tyytyväinen. Eikä ole tarvinnut pettyä, Ristiniemi kertoo.

Keuruun Osuuspankki omistaa Kauppakatu 14 historiallisesta Tampereen Säästöpankin kiinteistöstä pankin toimitilat sekä useita liikehuoneistoja. Talossa tehtiin vuosina 2009–2010 putkistosaneeraus, joka tarjosi niin isännöitsijälle kuin saneerauksen toteuttaneille kovan haasteen.

– Saarisella homma pysyi hyvin hanskassa. Tämä projekti todisti, miten tärkeää on, että isännöitsijä tuntee ammattilaisia eri aloilta ja hänellä on käytössään todellisten osaajien verkosto, Ristiniemi sanoo.

Ristiniemen mukaan Isännöinti Ilkka Saarinen Oy on hyvä esimerkki aikaansa seuraavasta ammattilaisesta. Henkilöstöllä on käytössään modernit työmenetelmät ja -välineet. Esimerkiksi kaikki kiinteistöä koskevat dokumentit viedään sähköiseen arkistoon.

– Tämä auttaa osakasta ja sijoittajaa pysymään ajan tasalla ja lisää myös kokousten sujuvuutta. Päätöksenteossa voimme nojautua tosiasioihin, sillä kaikki tarvittava taustatieto löytyy nopeasti, Ristiniemi sanoo.