Ateljeetalo Oy

“Meillä ei koukeroinen isännöitsijä pärjäisi”

Isännöitsijä tarvitsee ison sydämen ja avaran mielen hoitaessaan Taiteilijatalon asioita, naurahtaa Ateljeetalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kuvataiteilija Ilkka Väätti.

Tampereen Hälläpyöränkadulla sijaitsee erikoinen asunto-osakeyhtiö, Ateljeetalo Oy. Se on pelkästään kuvataiteilijoille tarkoitettu asuin- ja työskentelykiinteistö, jonka omistavat Tampereen taiteilijaseura ry ja Tampereen kaupunki.

Taitelijatalossa asuu värikäs yhteisö, joten talon asioista huolehtivalla pitää olla hallituksen puheenjohtajan, kuvataiteilija Ilkka Väätin mukaan iso sydän ja avara mieli.

– Tämä ei ole mikään vuokrakasarmi, taiteilijaseuran jäseninä olemme myös talon omistajia. Meillä on omia käytäntöjä, ja Ilkka Saarinen kunnioittaa niitä. Mikään koukero henkilö ei tässä pärjää, selkeä pitää olla, ja ammattilainen.

Arkkitehtien Olavi Suvitien ja Taito Uusitalon suunnittelemaa, vuonna 1961 valmistunutta taloa remontoidaan säännöllisesti.

– Olipa kyse isosta, arkkitehtisuunnittelua vaativasta saneerauksesta tai yksinkertaisesta pintaremontista, Ilkka toimii aina ammattimaisen ryhdikkäästi. Asioista on mustaa valkoisella, aikataulut sovitaan ja urakoitsijan vastuut määritellään.

Väätti sanoo arvostavansa Saarisen kykyä löytää luotettavia ammattilaisia.

– Jos jokin asia tehdään kerran 30 vuodessa, on se syytä tehdä kunnolla. Hyvien tyyppien löytäminen voi olla maallikolle vaikeaa. Niinpä kun Ilkka suosittelee jotakuta, luotan hänen sanaansa täydellisesti.

29.10.2020
Simo Kivisellä on selkeä näkemys hyvän isännöitsijän tunnuspiirteistä: hänellä on kyky kuunnella, tehdä päätöksiä ja viestiä ymmärrettävällä tavalla.
14.10.2020
Asunto Oy Kauppakatu 14 on hyvässä hoidossa. Isännöinti Ilkka Saarinen on ollut monissa remonteissa taloyhtiön edunvalvojana.
7.10.2020
– Päätimme muutama vuosi sitten siirtää taloyhtiömme isännöinnin ammattilaiselle, koska meille oli tulossa putkiremontti, kertoo Asunto Oy Satoseijan hallituksen puheenjohtaja Markku Marttila.
2.5.2019

Asunto Oy Tampereen Järvensivun Kuikka

Lue lisää
6.3.2019

Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva, Tampere

Lue lisää
18.1.2019

Kiinteistö-Oy Satakunnankatu 19-21

Lue lisää