Asunto Oy Tampereen Kauppakatu 14

Säästöpankin talona tunnettu Kauppakatu 14:n kiinteistö on kaupunginosansa komistus. Historiaa henkivä kiinteistö on hyvässä hoidossa. Osakkaat seuraavat talon kuntoa ja teettävät korjauksia suunnitelmallisesti.

– Arvostamme taloamme ja haluamme huolehtia siitä mahdollisimman hyvin, sanoo hallituksen puheenjohtaja Hannele Toivonen. Hän on asunut talossa 20 vuotta.

Rakennus on valmistunut kahdessa osassa: Vuonna 1900 valmistuivat arkkitehtien Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen suunnittelemat reunaosat. Kolmikon työtä jatkoi Birger Federley suunnittelemalla keskiosan, joka valmistui vuonna 1925.

– Olemme teettäneet kymmenen viime vuoden aikana isoja remontteja. Ensin oli putkiremontti ja viitisen vuotta sitten julkisivuremontti. Nyt suunnitteilla on kattoremontti ja mahdollisesti ullakkotilojen muuttaminen asuinkäyttöön.

Talo on suojeltu, joten sen remontit vaativat erityistä asiantuntemusta ja ammattitaitoa. Isännöinti Ilkka Saarinen on ollut kaikissa edellä mainituissa remonteissa taloyhtiön neuvontajana ja edunvalvojana ja huolehtinut osaltaan hankkeiden sujumisesta.

– Koko hallitus on sitä mieltä, että yhteistyömme on oikein hyvää. Teknisen isännöinnin yksikkö tuntee talon korjaushistorian ja on ollut meille suureksi avuksi.

Toivonen nostaa esille varsinkin kohdetta pitkään isännöineen Anna Salon ammattitaidot.

– Hallitus ei oikeastaan pohdi ja suunnittele mitään ilman Annaa. Hän neuvoo ja kertoo rehellisesti näkemyksensä, on aktiivinen ja oma-aloitteinen. Tätä arvostamme. Yhteistyötä on tehty niin kauan, että ystäviähän tässä jo ollaan.

Hannele Toivosen mukaan palvelu ei vaihtamalla parane.

– Kilpailuttaminen – inhoan koko sanaa – ei ole käynyt mielessä. Ei ole tarvetta, hän sanoo napakasti.

29.10.2020
Simo Kivisellä on selkeä näkemys hyvän isännöitsijän tunnuspiirteistä: hänellä on kyky kuunnella, tehdä päätöksiä ja viestiä ymmärrettävällä tavalla.
7.10.2020
– Päätimme muutama vuosi sitten siirtää taloyhtiömme isännöinnin ammattilaiselle, koska meille oli tulossa putkiremontti, kertoo Asunto Oy Satoseijan hallituksen puheenjohtaja Markku Marttila.
2.5.2019
Isännöinti Ilkka Saarinen vastasi ripeästi taloyhtiömme yllättävään palvelutarpeeseen, kertoo As Oy Tampereen Järvensivun Kuikan hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskinen.
18.1.2019

Kiinteistö-Oy Satakunnankatu 19-21

Lue lisää