Asunto Oy Satosalli

Ilkka Saarinen tuli Asunto Oy Satosallin isännöitsijäksi vuonna 1989. Noihin aikoihin taloon muutti Simo Kivinen, joka valittiin saman tien hallitukseen ja pian hallituksen puheenjohtajaksi. Hän laskee toimineensa tehtävässä kohta 30 vuotta.

Kivinen on erittäin tyytyväinen tähän päivään jatkuneeseen yhteistyöhön Isännöinti Ilkka Saarisen kanssa. Yhteistyö on läheistä, aktiivista ja avointa.

– Asiointi isännöitsijöiden, asiakaspalvelun ja taloushallinnossa työskentelevien kirjanpitäjien kanssa on mukavaa. Heillä on aina vastaukset kysymyksiin, Kivinen kiittelee.

Tällä hetkellä Satosallin päävastuullinen isännöitsijä on toisen polven ammattilainen Iiro Saarinen.

– Yksi parhaista puolista on, että Saarisella työskentelee kaikenikäisiä isännöitsijöitä. On nuoria, jotka opiskelevat alaa. Sitten on kokeneita pitkän linjan ammattilaisia. Syntyy hyviä yhdistelmiä, kun kaikki tuovat yhteen omaa osaamistaan, Kivinen sanoo.

LVI-asentajana päivätyönsä tehnyt Kivinen arvostaa varsinkin teknisen isännöinnin palveluja.

– Teknisten asioiden tuntemus on isännöintitoimistolle valtava etu. Ei tarvitse aina turvautua ulkopuolisiin asiantuntijoihin.

– Teknisten isännöitsijöiden ammattitaito kävi aikanaan hyvin ilmi, kun meillä tehtiin täydellinen putkiremontti. Sen jälkeen olemme teettäneet niin isoja kuin pieniäkin korjauksia heidän johdollaan.

Asunto Oy Satosalli on Hervannan ensimmäinen ja vanhin asunto-osakeyhtiö. Se on perustettu marraskuussa 1972. Omaa, harvinaisen pitkää hallitusuraansa Kivinen perustelee palveluhenkisellä luonteellaan. Työvuosinaan hän toimi muun muassa pää- ja alueluottamusmiehenä.

Hyvän isännöitsijän tunnuspiirteistä Kivisellä on selkeä näkemys.

– Hänellä on kyky kuunnella ja tehdä päätöksiä jahkailematta, ja hän viestii hallitukselle ymmärrettävällä tavalla. Se on merkki asiansa osaavasta ammattilaisesta, hän sanoo.

7.10.2020
– Päätimme muutama vuosi sitten siirtää taloyhtiömme isännöinnin ammattilaiselle, koska meille oli tulossa putkiremontti, kertoo Asunto Oy Satoseijan hallituksen puheenjohtaja Markku Marttila.
2.5.2019
Isännöinti Ilkka Saarinen vastasi ripeästi taloyhtiömme yllättävään palvelutarpeeseen, kertoo As Oy Tampereen Järvensivun Kuikan hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskinen.
18.1.2019
Tekninen pätevyys painottui Tekstiilitalon isännöinnin kilpailutuksessa, koska kiinteistössä toimii kaksi hammaslääkärin vastaanottoa.