Vihreää sähköä markkinoiden parhaaseen hintaan

Asiakaskiinteistömme siirtyvät tänä keväänä sataprosenttisesti uusiutuvilla energianlähteillä tuotettuun sähköön. Hintakilpailutus tehtiin juuri oikeaan aikaan sähkön markkinahinnan ollessa ennätyksellisen alhainen.

– Uusiutuvan energia valinta oli meille tärkeää, sillä pyrimme toimimaan joka asiassa kestävästi ja vastuullisesti, Ilkka Saarinen sanoo.

Sopimus on voimassa ensi toukokuun alusta vuoden 2023 huhtikuun loppuun.

– Hinnoittelun pohjana olevaa sähkön tukkuhintaa ovat painaneet voimakkaasti alas sateinen, lauha sää ja polttoaineiden matala hintataso. Isännöinti Ilkka Saarinen onnistui lukitsemaan sopimuksen juuri oikeaan aikaan, kun sähkön hinta oli alimmillaan vuosiin, kertovat myynnin kehityspäällikkö Nina Mört-Happonen ja myyntipäällikkö Tomi Tiainen Tampereen Sähkölaitokselta.

– Sähkön energianlähdettä ei ole kiinnitetty sopimuksessa, mutta sertifikaatin mukaisesti sähkön uusiutuvasta alkuperästä annetaan takuut. Asiakaskiinteistöjen sähkö voi siten olla tuotettu vesi-, tuuli- tai aurinkovoimalla tai bioenergialla.

– Alkuperä on yhä tärkeämpi tekijä kuluttajien lisäksi myös yrityksille. Siitä on tullut hinnan lisäksi asia, johon halutaan selvitystä tarjouspyynnöissä, Mört-Happonen ja Tiainen kertovat.

Tampereen Sähkölaitos pyrkii omissa ilmastotavoitteissaan tuottamaan energiastaan 90 prosenttia uusiutuvilla energialähteillä vuoteen 2030 mennessä.