Uskomaton vuosi, mutta tästäkin selvittiin

Vuosi 2020 alkoi tavalliseen tapaan. Isännöinnissä alkuvuosi merkitsee tilinpäätösten laatimista ja kokouksiin valmistautumista. Näin tehtiin tälläkin kertaa. Moni kerkisi talvilomalla etelänmatkallekin.

Kiinan Wuhanin tuoretorilla jyllännyt flunssa tuntui kaukaiselta asialta, mutta maaliskuussa maailma muuttui. Maat pistivät rajansa kiinni, lentoliikenne lakkasi, poikkeuslaki tuli voimaan, yli 70-vuotiaat määrättiin kotikaranteeniin ja kokouksia siirrettiin. Kesä kului ennätyksellisen nopeasti, ja syksyllä tuntui, kuin kaikki alkaisi uudelleen: koronaepidemia lähti jälleen laajenemaan.

Nyt voimme onneksi sanoa, että vaikka vuosi on ollut uskomaton, tästäkin selvittiin! Rajoituksista huolimatta arki on sujunut melko normaalisti. Saimme kaikki tilinpäätökset keväällä valmiiksi, ja vain osa yhtiökokouksista jouduttiin lopulta siirtämään. Nekin on nyt pidetty. Myös suurin osa asiakastalojemme remonttipäätöksistä on tehty. Sähköiset järjestelmät etäkokousmahdollisuuksineen osoittautuivat hyödyllisiksi ja systeemit tuli koeponnistettua kunnolla.

Vuoteen on toki mahtunut huolta ja epävarmuutta toimeentulosta, terveydestä ja tulevaisuudesta. Läheisyyden puute saattaa pahentaa tilannetta. Etäyhteydenpito ei korvaa kohtaamisia kasvokkain. Toivotaan, että koronarokotukset alkavat pian ja palaamme pikkuhiljaa normaaliin elämään.

Kiitän asukkaita ja osakkaita hyvästä yhteistyöstä tänä poikkeuksellisena vuotena.

Toivotan rauhallista joulua sekä hyvää, turvallista ja terveellistä vuotta 2021!

Ilkka Saarinen