Taloyhtiön arki pyörii poikkeusjärjestelyillä

Suomen hallitus teki 16.3.2020 useita linjauksia koronaviruksen torjumiseksi ja päätyi esittämään Suomen historiassa poikkeuksellisia toimia, joista pääosa astuu voimaan tänään 18.3.2020.

Suomen hallituksen päätökset vaikuttavat myös taloyhtiöiden toimintaan. Hallitus on linjannut, että yli kymmenen henkilön kokoontumisia tulee välttää ja yli 70-vuotiaiden tulee jäädä kotiin karanteeniin 13.4.2020 asti. Tästä syystä yli 10 henkilön kokouksia ei pidetä myöskään taloyhtiöissä.

Keväälle sijoittuvat yhtiökokoukset siirretään elo- syyskuulle, mahdollisesti myös lokakuulle. Päätöksen taustalla on terveysviranomaisten arvio, jonka mukaan taudin leviäminen todennäköisesti kestää vielä pitkään. Jos viranomaisten ohjeistukset kokoontumisista muuttuvat, voidaan kokousten pitäminen linjata uudelleen. Etusijalla päätöksiä tehdessä on kaikkien kansalaisten terveys.

Hallitukset kokoontuvat ensisijaisesti etänä

Taloyhtiöiden hallituksen kokoukset pidetään ensisijaisesti suunnitellun mukaisesti, koska niiden osanottajamäärä on alle 10. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua kokoukseen Teams-etäyhteyden kautta. Isännöitsijät antavat ohjeet Teamsin käyttöön.

Isännöintitoimistossa olemme töissä toistaiseksi aivan normaalisti ja hoidamme taloyhtiönne jokapäiväisiä asioita. Isännöitsijät huolehtivat ajankohtaisten asioiden tiedottamisesta osakkaille.

Lähtökohtaisesti taloyhtiöiden arki jatkuu entiseen tapaan poikkeustilanteen rajoitteet huomioiden.

Tutustu myös ohjeisiin koronatartuntojen ehkäisystä.