Sähkön myyntitarjouksia haravoidaan nyt tiheällä kammalla

Iisoyn asiakkailleen ennen pandemiaa tekemän edullisen sähkösopimuksen voimassaolo päättyi vappuaattona. Nyt eletään jonkinasteisessa ”välitilassa”.

– Massasopimuksessa mukana olleet taloyhtiöt on siirretty nyt pörssisähköön, joka näin kesän kynnyksellä on selvästi edullisin vaihtoehto. Elämme aikaa, jolloin pörssisähkön hintataso on halvimmillaan. Pyysimme keväällä tarjouksia massasopimuksen uusimisesta, mutta hinnat eivät mielestämme olleet järkeviä määräaikaisen sopimuksen tekemiseksi, tekninen isännöitsijä Anu Männistö kertoo.

Viimeistään syksyllä on odotettavissa, että pörssisähkön hinta alkaa nousta. Sitä ennen tavoitteena on saada määräaikaisesta sopimuksesta sellainen tarjous, että vuoden mittaisen sopimuksen teko olisi järkevää.

– Tavoitteena on, että ennen lomia saisimme hyväksyttävissä olevan tarjouksen joltain toimijalta. Tässä maailmantilanteessa ei ole järkevää tehdä vuotta pidempää sopimusta. Jos saamme hyväksyttävissä olevan tarjouksen tartumme siihen. Tällä hetkellä yhteydenpito sähkön toimittajiin on aktiivista ja säännöllistä. Keskusteluja käydään koko ajan.

Sähköyhtiöt varovaisia

Epävarma maailmantilanne, korkea inflaatio ja energian hinnan heilahtelut ovat johtaneet siihen, että myös sähköyhtiöissä ollaan sopimusten osalta aiempaa varovaisempia. Erilaiset riskejä pienentävät hinnoittelutavat ja -yhdistelmät ovat nyt arkipäivää.

– Muutos näkyy käytännössä muun muassa siinä, että isoon kiinteistömassaan suhtaudutaan nyt entistä enemmän riskinä. Myöskään sähkön myyjät eivät halua sitoutua sopimuksiin, joiden kannattavuudessa voi tapahtua isoja muutoksia ulkoisista tekijöistä johtuen, Anu Männistö sanoo.

– Toivottavasti meillä on lähiaikoina esitettäväksi taloyhtiöille sellainen tarjous, että siihen mukaan lähteminen on kaikille järkevää.