Sähköjärjestelmän kartoitus kannattaa

Täyssähköautojen ja hybridien latauspisteiden rakentaminen on käynyt ajankohtaiseksi. Asiasta keskustellaan hallituksissa, ja kiinteistön sähköjärjestelmän kartoituspyyntöjä tilataan meiltä säännöllisesti.

Kartoituksella selvitetään, miten taloyhtiön nykyinen sähköjärjestelmä kestää sähköautojen tai hybridien lataamisen.

– Varautuminen kannattaa aloittaa jo ennen kuin taloon ilmaantuu ensimmäinen ladattava sähköajoneuvo, suosittelee tekninen isännöitsijä Minna Mäkelä.

– Jotkut taloyhtiöt haluavat etukäteen kartoittaa, mihin kiinteistön sähköjärjestelmän tehot riittävät. Jotkut taas haluavat tietää, mitä vaaditaan, jotta kaikille pysäköintipaikoille saataisiin hidaslataus. Kartoitus tehdään täysin tilaajan tarpeiden mukaan.

Jos sähköjärjestelmän kartoitus ei tunnu ajankohtaiselta, hallituksen kannattaa kuitenkin selvittää asukkaiden aikeita ja odotuksia.

– Meillä on kyselytyökalu, jolla selvitämme, millä mielellä taloyhtiössä asiaan suhtaudutaan. Sen avulla hallitus voi tehdä suunnitelmia tulevaisuutta varten.

Sähkötekninen järjestelmä antaa raamit

Minna Mäkelä on selvittänyt taloyhtiöiden sähköteknisten järjestelmien kartoittajia ja tutustunut niiden tekemiin raportteihin. Jatkoon ovat päässeet selkeitä raportteja ja ratkaisuja esittävät toimijat. Näistä osa toimittaa myös latauslaitteita leasing-palveluna.

– Tilaan kartoituksen, ja kun se on tehty, teen taloyhtiölle tiivistelmän kartoittajan tuottaman raportin perusteella.

Sähköjärjestelmän kapasiteettia ei voi arvioida suoralta kädeltä esimerkiksi kiinteistön iän perusteella.

– Lähtötilanteet vaihtelevat suuresti. Uudemmissa taloissa voi olla mahdollista asentaa jopa kymmenkunta hidaslatauslaitetta nykyisen sähköjärjestelmän puitteissa.

Jos sähköjärjestelmää on tarpeen laajentaa, se ei vaadi aina isoja toimia. Joskus voi riittää sulakkeiden lisääminen sähköpääkeskukseen.

– Jos kiinteistön liittymäkokoa on kasvatettava, otetaan yhteyttä sähköverkon haltijaan. Uusi liittymäkaapelointi kiinteistölle ja mahdollisesti edelleen lämpötolpille kasvattaa luonnollisesti myös kustannuksia, Minna kertoo.

Leasing-sopimus on ketterä keino

Latauslaitteiden hankinnassa on useita vaihtoehtoja. Asiakkaiden leasing-sopimuksista on saatu Minnan mukaan myönteisiä kokemuksia. Tällöin taloyhtiö vuokraa latauspisteen kiinteällä kuukausihinnalla. Käytetyn sähkön ja mahdollisesti myös leasing-sopimuksen mukaisen palvelumaksun maksaa latausta tarvitseva osakas.

– Osakaspaikoille on myös asennettu latauslaitteita osakkaiden omina muutostöinä. Nyt vireillä on ensimmäinen hanke, jossa latauspisteitä aiotaan asentaa taloyhtiön omistamille autopaikoille.  Tässä tapauksessa taloyhtiö suunnittelee hakevansa ARA-avustusta.

ARA eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus myöntää avustusta asuinrakennuksen omistaville yhteisöille, kuten taloyhtiöille, sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin sähköjärjestelmien muutoksiin. Avustusta saadakseen yhteisön on rakennettava valmius vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan.