Ruotsin maikasta isännöitsijäksi

Terhi Muuronen aloitti toukokuun alussa työt toimistomme isännöintiyksikössä.

Terhi on reipas alanvaihtaja, joka aloitti viime vuonna isännöintiharjoittelijana toisessa isännöintiyrityksessä ja siirtyi nyt täydentämään meidän rivejämme. Hän on koulutukseltaan markkinointimerkonomi ja hallintotieteiden maisteri ja tehnyt aiemman työuransa ruotsin kielen opettajana.

– Valmistumisen jälkeen työskentelin ensin koulutussuunnittelijana, minkä jälkeen hoidin erimittaisia määräaikaisia opettajan tehtäviä lähinnä lukioissa eri puolilla Pirkanmaata. Opetin välillä myös Tampereen yliopiston Kielikeskuksessa.

– Tein opetustöitä viime kevääseen asti, mutta olen miettinyt viime vuodet ammatinvaihtoa. Koulumaailma on muuttunut siten, että ruotsin opettajilta toivotaan myös englannin kielen pätevyyttä. Pelkästään ruotsin opettajan pitempiaikaisia pestejä ei ole enää tarjolla entiseen tapaan, Terhi kertoo.

Koska uuden kielen opiskeleminen ja opettajaksi pätevöityminen eivät enää herättäneet innostusta, edessä oli alan vaihto.

– Harkitsin tarkoin, mikä kiinnostaisi minua. Kiinteistöala tuli ehkä siitä, että olen aina ollut kiinnostunut rakennuksista. Olen kuulunut myös oman taloyhtiöni hallitukseen, joten hallitustyöskentely on tuttua. Aloitin isännöinnin ammattitutkinnon Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa viime lokakuussa, ja jo alussa vakuutuin, että tämä on minun juttuni.

Isännöitsijän ammattitutkinto suoritetaan alan työ- tai harjoittelupaikassa ja ammattiin opiskellaan kokeneiden ammattilaisten johdolla.

– On hauska ja hyödyllinen sattuma, että jaan työhuoneen oman taloyhtiöni isännöitsijän Kirsi Suonrannan kanssa.

– Ensivaikutelmat isännöitsijän ammatista ovat hyvät, ammatti vastaa odotuksiani. Siihen kuuluu asiakkaille näkymätöntä työtä, mutta saan olla paljon tekemisissä myös ihmisten kanssa, mikä on toiveeni, Terhi sanoo.

Tervetuloa alalle! Terhi Muuronen vaihtoi opettamisen isännöintiin. Terhin työura on pitkä ja hän on ehtinyt tehdä sen aikana kaikenlaisia tehtäviä, kuten olla jäätelöauton kuljettajana.