Meillä opiskellaan koko ajan

Isännöinti Ilkka Saarisella on aina kannustettu kouluttautumaan. Henkilöstö päivittääkin osaamistaan innokkaasti, mistä hyötyvät luonnollisesti myös asiakkaat.

Opiskelu voi olla joko osaamisen päivittämistä lyhytkestoisella kurssilla, uuden pätevyyden hankkimista tai pitkäkestoista opiskelua työn ohessa tavoitteena tutkinnon suorittaminen.

Meillä opiskellaan kaikissa henkilöstöryhmissä: isännöinnissä ja teknisessä isännöinnissä sekä taloushallinnossa ja asiakaspalvelussa.

– Itselläni tulee täyteen vasta pari vuotta rakennusinsinööriksi valmistumisesta. Viime keväänä osallistuin kuitenkin Työtehoseuran märkätilatöiden valvojan sertifiointikoulutukseen, kertoo tekninen isännöitsijä Minna Mäkelä.

– Se vahvisti ammattitaitoani, sillä työnkuvaani kuuluu osakkaiden muutostöiden, kuten kylpyhuoneremonttien, valvonta. Samalla sain tietoa uusimmista märkätilojen materiaaleista ja työtekniikoista.

Vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin

Kirjanpitäjä Marianne Pelto suoritti Kiinteistöalan kirjanpidon koulutuksen ja tutkinnon II 2016–2017 Kiinkossa, joka on alan johtava kouluttaja Suomessa. Äsken tulleen tiedon mukaan hänet on hyväksytty Kiinkon Kiinteistöalan talouspäällikön koulutukseen. Se alkaa tänä keväänä ja kestää noin vuoden.

– Tahdon syventää uudella koulutuksella tietojani ja taitojani samalla tavoin kuin edelliselläkin kerralla.

– Meillä työyhteisö kannustaa opiskelemaan, ja selvää on, että sen seurauksena pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin, hän tuumaa.

Samaa mieltä on kiinteistösihteeri Maarit Kärnä, joka suoritti Kiinteistösihteerin koulutus ja tutkinto KISI II:n viime syksynä.

– Saan jonkin verran yhteydenottoja muistisairailta asukkailta. Yksi KISI-koulutuksen teemoista oli iäkkäiden asukkaiden kanssa toimiminen. On hyvä tietää, miten heidän tilannettaan voi yrittää parantaa.

Kättäpitempää arkiseen työhön

Kiinkossa opiskelee parhaillaan myös isännöitsijä Anssi Roivainen. Meneillään on ITS Isännöitsijän kaksivuotinen koulutus ja tutkinto, joka toteutetaan monimuoto-opetuksena työn ohessa.

– Olemme sopineet isännöintiyksikössämme, että kukin vuorollaan suorittaa ITS-koulutuksen, jollei se ole jo suoritettu. Valmistun ensi joulukuussa, hän kertoo.

– ITS-koulutus on alalla arvostettu. Se syventää aikaisempaa osaamistani ja vierailevat kouluttajat ovat tuoneet tuoreita näkökulmia eri osaamisalueille.

– Lopputyöni aihe käsittelee taloyhtiön vaihtoehtoja haastavassa rahoitustilanteessa rahoituslaitosten kiristäessä luotonmyöntämisen ehtojaan sekä määriä. Sen tuloksena syntyy taloyhtiön toimintamalleja käsittelevä opas, jolle on konkreettinen tarve taloyhtiön rahoitusneuvotteluissa ja taloyhtiön päätöksenteossa, Anssi sanoo.