Korona voi hidastaa hallinnon työvaiheita

Jo pari vuotta kiusanamme ollut koronavirus on vaikuttanut niin yhteiskunnan kuin kansalaistenkin toimintaan merkittävällä tavalla. Alkuvuodesta Suomessa on koettu yksi taudin huipuista ja sen seurauksena työpaikoilla on ollut paljon poissaoloja. Väistämättä ne alkavat jossain vaiheessa näkyä asioiden etenemisen hidastumisena.

Hallituksen uudessa koronastrategiassa lähdetään kuitenkin tavoitteesta, että yhteiskunta kyetään pitämään avoinna ja laajoista koronarajoituksista kyettäisiin luopumaan.

Globaali pandemia on näkynyt myös taloyhtiöissä ja isännöinnissä.

– Kokouksia on jouduttu siirtämään, kun tapaamisia vältellään. Etäkokousten määrä on kasvanut merkittävästi. Jos alkuvuoden kaltainen sairausaalto ei ala hiipua, vaarana on, että tilinpäätökset eivät valmistu suunnitellussa ajassa, sanoo isännöintipäällikkö Anna Salo.

– Vaikka tilinpäätökset valmistuisivat ajallaan, voi viivästymisiä tulla hallitusten jäsenten tai tilintarkastajien sairastumisten myötä.

Juoksevat asiat ajallaan

Vaikka haasteita on ollut ja niitä on varmasti vielä edessäkin, on Iisoyssa keskitytty huolehtimaan juoksevien asioiden hoitamisesta ajallaan. Esimerkiksi laskujen maksuissa, viranomaisilmoituksissa, alv-tilityksissä tai tilattujen isännöintitodistusten toimittamisessa ei ole ollut viiveitä.

– Ohjeemme meidän omille työntekijöillemme on ollut, että sairaana ei pidä tulla töihin. Jos on pienintäkään epäilystä altistumisesta taudille, on parempi pysyä kotona ja varmistaa terveystilanteensa, Anna Salo toteaa.

– Koronan kotitestejä löytyy nykyisin aika hyvin kaupoista, joten niitä kannattaa itse kunkin hankkia kotiinsa.

Tampereen yliopistollinen sairaala on julkaissut toimintaohjeen heille, jotka epäilevät saaneensa koronaviruksen aiheuttaman infektion.