Korona muuttaa taloyhtiön arkea

Maailmanlaajuisena pandemiana leviävä koronavirus COVID-19 koskettaa jokaisen elämää ja arkea. Suomessakin hallitus ja viranomaiset ovat päättäneet poikkeuksellisista toimista ja rajoitteista, joiden tavoitteena on suojata ihmisiä virustartunnalta ja hillitä viruksen leviämistä.

Toimilla pyritään varmistamaan, että terveydenhuoltomme ei kuormittuisi liikaa ja kaikki, jotka tarvitsevat hoitoa, saavat sitä. Siksi jokaisen on noudatettava suosituksia ja rajoituksia.

Taloyhtiöissä on paljon elämää kaikkina vuorokaudenaikoina, sillä osa työssäkäyvistä on määrätty etätöihin ja koululaiset opiskelevat kotona. Arkiset kohtaamiset ja entiset normaalit käytännöt talon yleisissä tiloissa herättävät nyt epätietoisuutta ja kysymyksiä koronatartunnan riskistä.

Kaikkien yli 70-vuotiaiden kansalaisten ja sairaiden pitäisi pysyä kotona eristyksissä. Heidänkin päässään varmasti pyörii ajatuksia, miten asioita hoidetaan poikkeusoloissa.

Olemme koonneet vastauksia asukkaiden yleisimpiin kysymyksiin koronaepidemiasta ja virustartunnasta suojautumisesta taloyhtiössä. Tietopaketti löytyy täältä.

Koska tilanne elää nopeasti, viranomaistiedotusta ja uutisia on hyvä seurata jatkuvasti. Suositusten ja määräysten noudattaminen on jokaisen moraalinen velvollisuus. Tartuntoja estämällä suojelemme heitä, joille sairastuminen olisi kohtalokasta ja lisäksi loivennamme epidemian aaltoa.

Lisätietoa:
Tampereen kaupungin koronavirusinfo ja tietoa koronan vaikutuksista kaupungin palveluihin.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronatiedotus
Valtakunnallinen koronaneuvonta p. 0295 535 535