Kiinteistönhuoltaja Jari Aartolalta eivät konstit lopu

Isännöinti Ilkka Saarisella taloyhtiöiden asioita hoidetaan eri ammattilaisten yhteistyöllä. Tässä ketjussa tärkeä lenkki on Iisoy:n kiinteistönhuoltaja. Hän on käytännön yleismies, joka osaa kaikkea ja jolla on taloyhtiön moniin arkipäiväisiin pulmiin ratkaisuja. Ja jos ei ole, niitä ideoidaan.

– Saan työtehtävä isännöitsijöiltä. Niitä tulee päivän mittaan sähköpostiini ja teen ne kiireellisyysjärjestyksessä, joten en koskaan tiedä ennakkoon työpäivieni sisältöä ainakaan kovin tarkkaan, viime syksynä kiinteistönhuoltajana aloittanut Jari Aartola kertoo.

– Päiväni voi alkaa tiedotteiden jakamisella, seuraavaksi saatan maalata jätekatosta ja poistaa graffiteja seinistä. Sitten voin tukkia muurahaisilta reitin sisätiloihin, hän kuvaa mahdollista työpäivänsä kulkua. 

Tehtäviin voi kuulua myös talon kellariin tai varastoihin hylätyn tavaran kuljettamista kierrätykseen tai kaatopaikalle. Tällaista roinaa kertyykin nurkkiin yllättävän paljon. Aartola kuuntelee tietenkin asukkaiden toiveita
asiakastaloissa käydessään. Kohennustarpeita osuu myös omiin silmiin.

Talon rakenteisiin ja tekniikkaan kuuluvia töitä Jari Aartola ei tee, kuten ei myöskään lumenaurausta, liukkaudentorjuntaa tai roskalenkkejä piha-alueella. Ne kuuluvat taloyhtiön ja kiinteistöhuoltoyhtiön väliseen sopimukseen.

Aartolan mielestä Iisoy:n palvelumalli on hyvä, koska näin korjausta vaativat pienet asiat saadaan nopeasti vireille ilman että toimeksiantoa siirrellään paikasta toiseen.

Myynnin ammattilainen vaihtoi alaa

Jari Aartolalla on myyntiteknikon koulutus ja takanaan pitkä työura myynnin ammattilaisena.

– Olen myynyt maalämpöä, ilmalämpöä, ilmanvaihtolaitteita ja -hormeja sekä näiden laitteiden huoltoa ja korjausta, hän luettelee ja mainitsee toimineensa myös kiinteistövälittäjänä. 

Kun taustalla on roppakaupalla tietoa ja kokemusta, ratkaisuja taloyhtiöiden pulmiin yleensä löytyy. 

– Otan haasteita vastaan mielelläni, se sopii luonteelleni. Harvemmin istun kotonakaan sohvalla telkkarin ääressä, hän naurahtaa.

Omakotitalo Hirvikalliolla pitää huolen, ettei näprääminen lopu kesken. Harrastuksista rakkaimpiin kuuluu musiikki – rhythm and blues ja rock’n’roll – ja rumpuja Aartola on soittanut 30 vuotta, myös bändeissä. Näitä hän nimittää terapiabändeikseen. Kuntosaliharjoittelu neljästi viikossa pitää hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Minulla ei ole ollut koskaan tätä ennen säännöllistä työaikaa, myyntityössä ollessani matkustin koko ajan pitkin Pirkanmaata ja Suomea. Muutos nykyiseen on ollut siis melkoinen ja on vaatinut suorastaan totuttelua. 

– Kiinteistönhuoltajan työ sopii minulle kuin nenä päähän. Voin suunnitella työpäivääni, toisaalta nopeatkaan muutokset eivät häiritse, päinvastoin, sellainen on ihan kiinnostavaa. Tykkään siitä, että näen työni jäljen välittömästi. Olen erittäin tyytyväinen saadessani tehdä mielekästä työtä mukavien työkavereiden kanssa hyvässä ilmapiirissä, Jari Aartola sanoo.

 

Kiinteistönhuoltajalta voi tilata esimerkiksi:

> Koronadesinfioinnit yleisissä tiloissa
> Laattasaumojen puhdistukset taloyhtiösaunoissa
> Parkkiruutujen maalaus ja pinnoitevaurioiden korjaus kylmäasfaltilla
> Sammaleen poistot pihakiveykseltä
> Graffitien ja töhryjen poistot

Kysy lisää palveluista
Erik Penttilältä,
p. 03 3390 0112,
erik.penttila@iisoy.fi