Isännöitsijät tiiviisti koulunpenkillä

Lähes kaikki isännöitsijämme osallistuvat tänä syksynä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) KARE-kursseille. Tekninen isännöitsijä Minna Mäkelä ja isännöitsijä Iiro Saarinen ovat mukana, koska jatkuva oppiminen on heidän mielestään ehto työssä onnistumiselle.

Pirkanmaalla toimiville isännöitsijöille tarkoitetut koulutukset ovat osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa KARE – Resurssitehokasta asuinkiinteistöjen ylläpito -hanketta. TAMK kouluttaa ja on myös suunnitellut kurssien sisällöt isännöitsijöille tehdyn koulutustarvekyselyn pohjalta.

Kursseja on yhteensä 17, ja niissä käsitellään taloyhtiöissä ajankohtaisia asioita, kuten rakennusten energiatehokkuutta, korjausten ja saneerausten johtamista, palvelujen hankintaa taloyhtiöille sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia rakenteille. Jokaisen KARE-kurssin alussa ja lopussa on puolen päivän lähiopetusjakso, ja niiden välillä opiskellaan itsenäisesti. Työssäkäyville järjestely toimii, sillä puoli päivää on helpompi varata opintoihin kuin kokonainen päivä.

Isännöitsijät ja tekniset isännöitsijät ovat valinneet kurssitarjottimelta omalle työlleen hyödyllisiä koulutussisältöjä. Minna Mäkelä perehtyy sähköjärjestelmien ja ilmanvaihdon uudistamiseen, mahdollisesti myös sähköautojen latausjärjestelmiin. Iiro Saarisen listalla ovat ainakin kiinteistöjen automaatioratkaisujen uudistaminen ja hulevesien hallinta.

– Haluan täydentää talotekniikan tietojani, sillä ammattikoulutukseni keskittyi pitkälti rakenteellisiin asioihin, rakennusinsinööriksi pari vuotta sitten valmistunut Minna sanoo.

– Asiantuntijatyötä tekevän on ihan välttämätöntä päivittää osaamistaan jatkuvasti, perustelee tradenomin eli liiketalouden tutkinnon suorittanut Iiro.

KARE-kurssien lisäksi Iiro on suorittanut työnsä ohessa Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinkon isännöintialan ammatillisia koulutuksia. Minna osallistui ennen KARE-kursseja Työtehoseuran märkätilatöiden valvojan sertifiointikoulutukseen.

– Kaikkihan meillä opiskelevat, sanovat Iiro ja Minna.