Hyvä hallitus on pelkkänä korvana

Tiesitkö, että taloyhtiöiden hallitusten käsissä on lähes kolmen miljoonan suomalaisen asunto-varallisuus? Hallitus on siis paljon vartijana, mutta onneksi sen ei tarvitse työskennellä yksin.

Yksi osakkaiden tärkeimmistä päätöksistä on taloyhtiön hallituksen valinta. Halllitustehtäviin ei yleensä ole tungosta, vaikka kyselyjen mukaan hallitustyötä taloyhtiöissä arvostetaankin.

Hallituksen on järjestettävä taloyhtiön hallinto, rakennusten hoito, viestintä, kirjanpito ja muu varainhoito asianmukaisesti ja huolellisesti. Hallitus ei voi olla kaikkien asioiden asiantuntija, eikä sen tarvitsekaan. Sen tehtävänä on löytää taloyhtiölle sopivat asiantuntijat ja ammattilaiset, joiden kanssa yhteistyö sujuu.

Valtuutuksen työskentelylleen hallitus hankkii asukkailta ja osakkailta, joten on tärkeää, että keskinäiselle yhteydenpidolle on esteettömät kanavat.

Hyvä keino hankkia näkemyksiä ja tietoa osakkaiden enemmistön tavoitteista on järjestää säännöllisiä asukaskyselyjä. Kysely on tasa-arvoinen tapa osallistua, sillä sen avulla myös taloyhtiön hiljaiset jäsenet saavat äänensä kuuluviin. Tuloksista hallitus saa paitsi tietoa, myös suunnitelmallisuutta ja suuntaa kehittämistyölleen. Tuloksista voivat hyötyä myös taloyhtiön palveluntuottajat.

Kiinnostuitko? IISOy auttaa taloyhtiökyselyn toteuttamisessa helppokäyttöisellä Surveypal-alustalla. Kysy lisää!