Fuusio voimaan marraskuun alusta

Isännöinti Ilkka Saarinen Oy fuusioituu Kiinteistö-Tahkola Tampere Oy:öön 1.11.2023.

Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta asiakkuuksiin. Nykyisissä isännöintisopimuksissa sovitut palvelut jatkuvat entisellään ja asiakkaille nimetyt tutut yhteyshenkilöt säilyvät samoina.

– Henkilöstön osalta yritysjärjestelyllä ei ole vaikutuksia, eikä se aiheuta tarvetta esimerkiksi henkilöstövähennyksiin. Päinvastoin, tavoitteena on kasvaa ja tarjota jatkossa uusia työpaikkoja, toteaa yksikönpäällikkö, varatoimitusjohtaja Lasse Mällinen.

Yritysjärjestelyn taustalla on tammikuussa tehty yrityskauppa, jossa kiinteistöneuvos Ilkka Saarinen myi omistuksensa Isännöinti Ilkka Saarinen Oy:stä toiselle pitkään toimineelle perheyhtiölle, Kiinteistötahkola-konsernille.

Vanhat yhteydenottokanavat säilyvät toistaiseksi uusien rinnalla

Asiointi isännöinnin ja asiakaspalvelun kanssa jatkuu toistaiseksi entiseen tapaan. Sähköpostiosoitteet ovat jo aiemmin muuttuneet kiinteistotahkola.fi-päätteisiksi.

Iisoyn nykyiset kotisivut osoitteessa iisoy.fi säilyvät käytössä vielä jonkin aikaa. Sivustolla olevia verkkolomakkeita voi käyttää yhteydenottoihin siihen asti, kunnes sivusto poistuu verkosta. Sen jälkeen käytössä ovat kiinteistotahkola.fi-sivustolta löytyvät verkkolomakkeet.

Jatkossa asiakastaloyhtiöt saavat käyttöönsä Premis-taloyhtiöportaalin, joka toimii sujuvan taloyhtiöarjen mahdollistajana. Sen kautta osakkaat voivat hoitaa esimerkiksi asuntoaan koskevat palvelupyynnöt, seurata taloyhtiön viestintää ja varata yhtiön tiloja käyttöönsä.

Hallitusjäsenille Premis mahdollistaa muun muassa yhtiön talouden seurannan reaaliajassa. Järjestelmästä voi seurata laskujen maksuja ja talousarvion toteutumista tai tarkistaa, miten taloyhtiön käynnissä olevat asiat etenevät.

– Asiakastaloyhtiöiden tietojen siirto uuteen tietokantaan on loppusuoralla. Marraskuun aikana on tarkoitus saada viimeisetkin tiedot siirretyksi. Sen jälkeen kaikilla yhtiöillä ja niiden osakkailla on mahdollisuus saada tunnukset järjestelmään ja aloittaa sen käyttö.

Yhtiöiden hallituksia ja osakkaita tiedotetaan järjestelmän käyttöönoton valmistumisesta sitä mukaa, kun yhtiön tiedot ovat järjestelmässä ja käyttäjille voidaan luoda tunnukset.

Ensimmäisille hallitusjäsenille on pidetty webinaari, jossa annettiin ohjeita Premis-järjestelmän tehokkaaseen hyödyntämiseen. Webinaareja järjestetään uudelleen myöhemmin, ja niistä informoidaan erikseen. Hallitusjäsenten lisäksi webinaareja on luvassa myös osakkaille.

Nykyisin käytössä olevan huoneistotieto.fi-palvelun päivittäminen päättyy ja palvelu poistuu asiakastaloyhtiöiden käytöstä.

Vastikemaksujen viitetiedot muuttuvat

Osakkaille on toimitettu keväällä vastikemaksujen tilisiirtolomakkeet lokakuuhun asti. Loppuvuoden osalta uudet maksulomakkeet on osin jo lähetetty asiakkaille. Lopuillekin ne toimitetaan lähipäivinä. Tilisiirtojen viitenumerot muuttuvat, mikä on huomioitava laskuja maksaessa. E-lasku- ja suoramaksuasiakkaille laskut menevät entiseen tapaan suoraan verkkopankkiin, joten heidän osaltaan ei ole tarvetta minkäänlaisiin erityistoimenpiteisiin.

Asiakastaloyhtiöiden ilmoitustauluilla olevia yhteystietolomakkeita vaihdetaan loppuvuoden aikana. Myös kiinteistöjen ovissa olevat tarrat vaihdetaan uusiin.

Insinöörinkadulla ja Aleksin Kiven kadulla olevien toimistojen värit vaihtuvat Kiinteistö-Tahkolan yritysilmeen mukaiseksi loppuvuoden aikana.