Asiakaspalvelussa on vauhti päällä

IISOY:n asiakaspalvelussa puhelimet soivat ja chatissa käy päivittäin kova vipinä. Asiakaspalvelun kiinteistösihteerit varaavat saunavuorot ja pysäköintipaikat ja osaavat vastata lukemattomiin asumista koskeviin kysymyksiin. Tavoitteena on palvella asiakasta siten, että yhdellä kontaktilla hoituu monta asiaa.

Kokosimme alle vastauksia viime aikoina useimmiten esitettyihin kysymyksiin.

Asiakaspalvelun TOP 5 -neuvoa

 • Kun netti pätkii
  Laajakaistaongelmissa ota yhteyttä suoraan omaan operaattoriisi. Taloyhtiölaajakaistan operaattorin saat selville porrashuoneen ilmoitustaululta. Yhteystiedot on ilmoitettu myös huoneistotieto.fi-palvelussa taloyhtiösi sivuilla.
 • Eikö lämpö riitä?
  Asunnon sopiva sisälämpötila on +20–22 astetta. Saat oikean lämpötilan selville mittaamalla sen oleskeluvyöhykkeellä, jossa vietät eniten aikaasi.
  Huolehdithan, ettei lämpöpatterin edessä ole verhoja, sillä ne estävät lämpimän ilman pääsyn huoneeseen. On normaalia, että patteri ei hohka lämpöä jatkuvasti. Kun sopiva huonelämpötila on saavutettu, patteri voi tuntua viileältä.
  Jos patteri on kylmä koko ajan ja huoneessa on viileää, ota yhteyttä huoltomieheen tai asiakaspalveluun.
 • Irrota johto, lukitse lämmitystolppa
  Taloyhtiöllä on kunnossapitovastuu autonlämmityspistorasiasta ja sen varusteista. Asukkaan vastuulla on sähkötolpan käyttäminen oikein. Jos tolppa jätetään lukitsematta tai lämmitysjohto roikkumaan tolppaan, vaurioitumisen riskit kasvavat. Lukitsematon tolppa voi olla vaaranpaikka myös lapsille. Huolehdithan siis turvallisesta sähkötolpan käytöstä!
 • Älä avaa lavuaarin vesilukkoa
  Tukkeutuneen keittiö- tai käsienpesualtaan tai suihkun lattiakaivon avaaminen kuuluu nykyisin taloyhtiölle. Kun viemäri ei vedä, ota yhteyttä asiakaspalveluun tai suoraan yhtiösi huoltomieheen.
  Ehkäise ennalta tukokset huolehtimalla puhtaudesta ja poistamalla irtohiukset lavuaarista. Suihkutilan lattiakaivon puhdistamiseen löytyy hyviä neuvoja esimerkiksi martoilta, www.martat.fi.
 • Taloyhtiön autopaikkaa ei voi vuokrata edelleen
  Autopaikat ovat taloyhtiöissä kestoaihe. Taloyhtiön hallinnassa olevien autopaikkojen käytöstä ja luovuttamisesta asukkaiden käyttöön päättää yhtiö, käytännössä hallitus ja isännöitsijä.
  Osakkaalla ei ole oikeutta luovuttaa tai vuokrata paikkaa toiselle tai edelleen asunnon ostajalle, ellei tätä ole nimenomaan sallittu. Yleensä paikkoja on vähän ja niihin on jono, joten asuntokaupan yhteydessä osakas menettää paikan ja se menee jonossa seuraavalle. Ostaja joutuu ilmoittautumaan jonoon viimeiseksi.
  Jos paikkoja on vähän, paikkoja pitää kierrättää määräajoin. On yhdenvertaisuuden vastaista, että autopaikkaa käytetään liikennekäytöstä poistetun auton säilytykseen.